Політика конфіденційності для користувачів

Вступ.

Завдяки стрімкому розвитку інформаційних технологій гостро стало питання про забезпечення конфіденційності та захисту особистої інформації. Товариство з обмеженою відповідальністю «КЕБ ТЕХНОЛОДЖИ» (далі – Cab) приділяє багато уваги безпеці, в тому числі безпеці Ваших персональних даних, тому ми захищаємо вашу конфіденційність в жорсткій відповідності до дійсного законодавства. Ми розуміємо сучасні ризики цифрового світу і обіцяємо докладати максимум зусиль для забезпечення надійності збереження довірених нам персональних даних.

Ця Політика Конфіденційності (далі – Політика) має метою розкрити, які персональні та неперсональні дані ми збираємо через веб-сайт https://cab.ua/ (далі – Сайт), мобільні додатки «Cab» для операційних систем Аndroid, iOS (далі – Мобільні додатки) та інші джерела, що можуть бути вказані у даній Політиці; як отримані персональні дані зберігаються, використовуються, умови їх надання третім особам, а також Ваші права та можливості впливу у даній сфері.

Дана Політика розповсюджується на всіх користувачів наших Додатків, Сайту і сервісів та їх персональні данні. Ви надаєте згоду з умовами даної Політики при реєстрації на Сайті чи у Мобільних додатках. Якщо Ви не згодні з умовами даної Політики, Ви не можете використовувати Сайт та Мобільні додатки.

Політика регулюється Законом України «Про захист персональних даних» від 1 червня 2010 року № 2297-VI ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2297-17 ) у відношенні до користувачів Сайту та Мобільних Додатків.

Ми залишаємо за собою право вносити зміни в цю Політику, в тому числі у відповідності до нових вимог законодавства. Зміни, що вносяться до Політки, публікуються на цій сторінці Сайту (https://cab.ua/client-privacy) та в Мобільних додатках.

Розділ 1. Персональні дані які ми збираємо.

Персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.

Ми збираємо персональні дані що надані Cab користувачами:

  • під час реєстрації на Сайті чи створення особистого профілю у Мобільних додатках, дані що збираються можуть містити ім’я, електронну адресу, пароль для входу, адресу проживання, фотографію користувача, документи державного зразка, що посвідчують особу, в тому числі водійське посвідчення, стаж водіння, дату народження, підпис, професію, вік, дані про судимості та правопорушення. Крім того, ці дані можуть містити відомості про транспортний засіб (фото, технічний паспорт), дані полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів а також налаштування користувача, ефективність та рейтинг користувача.

  • дані створені автоматично під час користування нашими сервісами, а саме: електронні дані, такі як: ip-адреса, файли cookie, інформація про апаратне та програмне забезпечення та пристрої, а також дані, що характеризують ці пристрої, їх налаштування, браузер, що використовується, дата та час виконання доступу до сервісів, інформація про активність, інформація про геолокацію та маршрути, транзакції, дані добровільно надані під час опитувань, статистичних спостережень.

  • отримані з інших джерел: з Вашого дозволу (Google+, Facebook, наших Партнерів, відповідно до умов Угод, укладених між Вами та нашими Партнерами тощо), з відгуків та оцінок користувачів, надані, у зв’язку з претензіями та спорами, з загальнодоступних джерел, від постачальників фінансових та рекламних послуг; служб, з перевірки даних наданих користувачем, з міркувань безпеки та уникнення шахрайства.

Ми можемо поєднувати інформацію, зібрану з цих джерел з іншою, що наявна в нашому розпорядженні.

Відповідно до нашої політики толерантності ми не збираємо дані, що можуть так чи інакше нанести образу чи шкоду користувачам (наприклад расова приналежність, особисті погляди з чутливих питань, гендер), суттєво вплинути на права та свободи користувачів у відповідності до діючого законодавства.

Розділ 2. Мета збору та обробки персональних даних.

Ми збираємо та використовуємо персональні дані, щоб створити надійні, безпечні та комфортні умови перевезень для усіх користувачів. Обробка здійснюється виключно на законних засадах:

1. Для виконання договірних зобов’язань перед користувачами, включаючи коректну роботу Сайту та Мобільних додатків;

Ми використовуємо надані вами персональні данні для створення та оновлення облікових записів на нашому сайті та в Мобільних додатках та для перевірки персональних даних у частині запобігання шахрайству, для розміщення замовлень на перевезення з використанням Сайту чи Мобільних додатків, забезпечення можливості фінансових розрахунків та операцій а також задля спілкування з Вами через обраний канал зв’язку(е-mail, телефон, sms). Інформація щодо персональних налаштувань облікових записів надійно зберігається та не передається стороннім особам.

При використанні мобільних пристроїв, Мобільні додатки для коректної та якісної роботи можуть отримувати доступи до служб і даних мобільних пристроїв, що відповідають за зв'язок, місцезнаходження та до пристроїв збереження даних, як внутрішніх так і зовнішніх (карти пам’яті). Доступ до служб та пристроїв можливий тільки у випадку надання Вами відповідного доступу.

  • Доступ до інтернету – використовується для обміну даними з сервером, що уможливлює роботу Мобільних додатків в режимі реального часу.

  • Дані про геолокацію та маршрути через отримання доступу до визначення координат на основі даних з GPS модулю та даних з інтернету (A-GPS) - використовуються для отримання поточного місцезнаходження користувача, аналізу географічного регіону, відстеження поїздок і надання інформації про них, забезпечення актуальною інформацією про стан замовлення та формування рекомендацій щодо покращення логістики переміщень, з ціллю забезпечення якості надаваних послуг.

  • Доступ до запису та зчитування з пам’яті телефону та зовнішніх карт пам’яті - використовується для тимчасового збереження фото при проходженні процесу реєстрації та створення власного облікового запису користувача, а також ми можемо записувати деякі технічні тимчасові дані, що необхідні чи генеруються під час використання Мобільних додатків.

  • Доступ до виконання дзвінків - використовується для створення виклику через сервіси інтернет-телефонії.

  • Запуск сервісів в фоні – дає можливість програмі безперебійно працювати, якщо екран замкнений чи програма згорнута, що дає можливість миттєво та вчасно сповіщати користувача про актуальну інформацію щодо стану виконання замовлень чи сповіщень, що є основою надання якісних послуг з інформування з боку Саb.

Також на основі обробки персональних даних ви отримуєте інформацію про Ваш рейтинг користувача нашими послугами.

2. Для забезпечення роботи служби підтримки;

Наша служба підтримки, володіючи персональними даними користувачів у межах власної необхідності, матиме змогу ефективніше та швидше надавати допомогу та відповідати на запитання, що виникають під час використання сервісів Сайту та Мобільних додатків та будь-які пов’язані запитання.

Ми можемо використовувати автоматичну систему визначення номеру телефону, щоб ідентифікувати користувача та його замовлення для економії часу та комфортного спілкування. Бесіди з представниками служби підтримки можуть прослуховуватися в режимі реального часу, або записуватися у цілях контролю якості обслуговування. Записи зберігаються впродовж короткого терміну та видаляються автоматично, крім випадків коли ми вирішимо зберегти їх на довший термін (в тому числі, у випадках та підозрах пов’язаних з розслідуванням порушень законодавства)

3. Для забезпечення дотримання вимог, встановлених законодавством;

Ми можемо використовувати зібрані особисті дані на вимогу регулятивних органів, державних установ чи у відповідь на офіційний законний запит і виключно у межах діючого законодавства. Також дана інформація може використовуватися для вирішення скарг та спорів у рамках діючого законодавства.

4. Для забезпечення наших законних інтересів у цілях підтримки, удосконалення та поліпшення наших сервісів.

В даній частині, ми завжди будемо дотримуватися балансу між власними інтересами та захистом Ваших персональних даних, з превалюванням останнього.

Ми можемо використовувати зібрані дані для проведення статистичних досліджень, аналітичних спостережень та тестування, щоб удосконалювати якість наших сервісів та рівень підтримки роботи Сайту та Мобільних додатків, створювати нові можливості, продукти та функції.

Ми також можемо використовувати Ваші персональні дані для проведення маркетингових заходів, таких як, але не виключно: опитування, розсилка інформації, листів, повідомлень та рекламної інформації щодо наших сервісів, оновлень та новин, проведення акцій та важливих подій.

Ми використовуємо та обробляємо Ваші персональні дані тільки з метою досягнення вищевказаних цілей та в об’ємі, що необхідний для досягнення вищевказаних цілей.

Розділ 3. Передача персональних даних третім особам.

В процесі нашої роботи ми можемо передавати Ваші персональні дані своїм співробітникам та афілійованим особам, але виключно в межах цілей викладених в розділі 2 даної Політики.

Крім того Ваші персональні дані можуть передаватися, для досягнення цілей вказаних у розділі 2 даної Політики:

  • Партнерам і Водіям з метою виконання Ваших замовлень. У цьому випадку передаватимуться Ваші ім'я, номер телефону та дані геолокації.

  • Третім сторонам, послугами яких ми користуємося. Вони можуть обробляти Ваші персональні дані від нашого імені, наприклад, для надання послуг пов’язаних з розміщенням реклами та розсилки рекламно-інформаційних матеріалів або надання консультацій. Кожен сторонній постачальник послуг погоджується з дотриманням правил конфіденційності і не може використовувати Ваші персональні дані у власних цілях.

  • Будь-яким компетентним державним або міжнародним регулюючим органам, правоохоронним та виконавчим органам влади всіх юрисдикцій, податковій та іншим офіційним чи державним органам та судам в тому обсязі, що вимагається чинним законодавством України по відповідному законному запиту або для запобігання і припинення випадків шахрайства та попередження чи розкриття злочинних дій.

  • Будь-яким третім особам, включаючи державні та міжнародні компетентні органи, в цілях нашого правового захисту, при порушенні Вами правил Оферти для користувача, даної Політики, прав власності чи прав інтелектуальної власності Cab та наших Партнерів, або у випадку коли існує ймовірність такого порушення.

Розділ 4. Строки зберігання персональних даних.

Ми будемо зберігати Ваші персональні дані впродовж того всього терміну існування активного облікового запису та часу, який необхідний для досягнення цілей, для яких вони були зібрані, а також для дотримання вимог законодавства України та відповідних нормативних актів.

В будь-якому випадку Ваші персональні дані, зібрані для досягнення бухгалтерських, юридичних, маркетингових цілей та для запобігання випадкам шахрайства, будуть зберігатися впродовж 7 років.

У випадку виникнення спорів стосовно платежів персональні дані, пов’язані з такими спорами, зберігатимуться до моменту вирішення скарг або закінчення строку давності таких скарг.

У випадку, якщо після цих термів до персональних даних буде використана процедура анонімізації, такі дані можуть бути використані у наших маркетингових і статистичних спостереженнях та з будь-якою іншою метою, що направлена на покращення сервісу без Вашої згоди, оскільки за ними не можливо буде персоналізувати особу і інформація втратить статус персональної.

Видалення Мобільного додатку та припинення користування сайтом не призводить до автоматичного видалення Ваших персональних даних.

Розділ 5. Умови надання та відкликання згоди на обробку персональних даних.

Приймаючи умови цієї Політики конфіденційності під час реєстрації, Ви усвідомлено, своєю волею та у власних інтересах надаєте згоду на збір і обробку та використання Ваших персональних даних відповідно до ст. 6 Закону України «Про захист персональних даних». Згода надається на здійснення з персональними даними будь-яких дій, які необхідні для досягнення вищевказаних у Розділі 2 цілей, шляхом збору, накопичення, зберігання, уточнення, використання, поширення(на умовах даної Політики), анонімізації, видалення, тощо, або будь-яких інших дій з персональними даними згідно законодавства України. Обробка персональних даних здійснюється з використанням електронних засобів автоматизації.

Надаючи згоду, Ви підтверджуєте що повідомлені про те, що як суб’єкт персональних даних включені у базу персональних даних Користувачів Сайту та Мобільного додатку в момент реєстрації, поставлені до відома про володільця бази персональних даних, перелік зібраних персональних даних, Ваших правах та правах володільця бази даних, та третіх осіб, яким можуть бути передані персональні дані на умові даної Політики.

У будь-який момент Ви можете відкликати дану згоду на обробку Ваших персональних даних шляхом надсилання електронного листа з повідомленням про відкликання згоди у довільній формі на нашу адресу service@cab.ua, вказавши «Відкликання згоди» в темі листа. Ми відповідаємо на будь-які запити про видалення персональних даних, надіслані на електронну пошту, протягом місяця та вказуємо період видалення даних, після успішної ідентифікації запиту з власником облікового запису, для уникнення шахрайства. У випадку неможливості ідентифікації запиту ми не зможемо виконати відкликання згоди та видалення персональних даних.

Ви маєте усвідомлювати, що у випадку відкликання згоди, Ви не зможете користуватися Сайтом та Мобільним Додатком, і відповідно, пов’язаними з ними послугами. Ваш обліковий запис буде видалено разом з Вашими персональними даними, за винятком персональних даних визначених Розділом 4.

Розділ 6. Зберігання та захист персональних даних.

Ваші персональні дані, що автоматично збираються під час надання послуг, будуть зберігатися на серверах Cab, що знаходяться на території України. Доступ до персональних даних можуть отримувати лише уповноважені співробітники Cab та Партнерів, і лише для реалізації цілей описаних Розділом 2.

Оскільки, нашою основною ціллю є створення повністю безпечного сервісу у всіх його проявах, а забезпечення збереження персональних даних у наш час стає одним з основних завдань, ми докладаємо максимум зусиль для забезпечення надійності збереження довірених нам персональних даних, шляхом підтримки та оновлення технічного та програмного забезпечення автоматизованих систем обробки, організовуємо фізичні та адміністративні заходи безпеки, а також використовуємо засоби контролю доступу до інформації.

З Вашого боку, Ви маєте переконатися, що надані та збережені персональні дані є повними та точними, і для її передачі ви використовуєте захищені пристрої та мережі, а пароль до облікового запису відповідає критеріям надійності.

У випадку розрахунку з Партнером Сab за наданні послуги з організації перевезення через Мобільний додаток за допомогою Вашої банківської карти, відбувається автоматична переадресація на сайт постачальника фінансових послуг. Ми ні при яких умовах не збираємо жодних даних щодо Ваших банківських карток.

Розділ 7. Файли cookie та як ми їх використовуємо.

Файли cookie — це невеличкі текстові файли з фрагментами даних, що відправляються та зберігаються на пристрої, який Ви використовуєте для доступу до Мобільних Додатків чи Сайту. Вони містять інформацію, яка збирається з Вашого пристрою та відправляється назад до сайтів чи Мобільного додатку при кожному наступному їх відвідуванні, для того щоб ідентифікувати Вас, пам’ятати Ваші налаштування, дії чи вподобання впродовж часу.

Також ми можемо використовувати теги, веб-маяки, локальні спільні об’єкти, такі як HTML5, скрипти, та рекламні ідентифікатори (включаючи мобільні ідентифікатори, такі як Apple’s IDFA або Google’s Advertising ID) та інші подібні технології.

“Software Development Kits” (SDKs) функціонують подібно до файлів cookie, але працюють саме у Мобільному додатку. Ми можемо встановлювати надані партнерами фрагменти коду (SDK) у Мобільному додатку, дозволяючи партнерам збирати певну інформацію про взаємодію користувача з програмою та інформацію про пристрої користувача та інформацію про мережу.

На Сайті та в Мобільних додатках можуть використовуватися такі типи файлів cookie з вказаними цілями, але не виключно:

  • технічні файли cookie – необхідні для надання Вам сервісів через Сайт та Мобільний додаток; відповідають за ідентифікацію апаратного та програмного забезпечення Вашого пристрою та збирають інформацію про взаємодію користувачів з Сайтом чи мобільним додатком, що дозволяє знаходити та виправляти наявні помилки і впроваджувати нові функції для підвищення якості роботи Сайту і Мобільних додатків.

  • функціональні файли cookie – дозволяють надавати відповідні сервіси, щоб полегшити Вам використання Сайту та Мобільних додатків, шляхом збереження Ваших налаштувань та вподобань.

  • статистико-аналітичні файли cookie – дають змогу розпізнавати користувачів, вести статистичні спостереження за їх кількістю, проведених операціях на Сайті та Мобільному додатку та інформацію про отриманий контент.

  • рекламні файли cookie та сторонні файли відслідковування – збирають широкий спектр інформації, як то: інформація про користувачів, джерела трафіку, переглянутих сторінках та рекламі. Вони дозволяють відображати для Вас рекламу в залежності від Ваших вподобань, а також використовуються в статистико-дослідницьких цілях та при контактах з Вами в маркетингових цілях.

Ми використовуємо інформацію, що міститься у файлах cookie тільки у вищевказаних цілях, після чого зібрані дані зберігаються на Вашому пристрої впродовж періоду, який залежить від типу файлів, але не перевищуючи терміну, який необхідний для досягнення цілі, після чого вони будуть автоматично видалені з Вашої системи.

Під час першого візиту на Сайт або через операційну систему свого мобільного пристоюю Ви обираєте, чи згодні Ви на використання файлів cookie та подібних їм технологій. Якщо згодом, Ви зміните своє рішення, щодо цього питання, Ви можете легко зробити це деактивувавши файли cookie, шляхом видалення їх з Вашого пристрою за допомогою Вашого Internet-браузера та змінивши налаштування мобільного пристрою.

Проте, це може призвести до неповноцінної роботи наших Сайтів та Мобільних додатків, а певні функції можуть виявитися недоступними.

Розділ 8. Вирішення спорів.

Спори стосовно обробки персональних даних а також повідомлення про некоректність Ваших персональних даних та незаконність їх обробки вирішуються через службу підтримки клієнтів service@cab.ua.

Якщо у Вас виникли питання чи пропозиції щодо даної Політики зв’яжіться з нами будь-яким зручним для вас способом.

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КЕБ ТЕХНОЛОДЖИ"
ЄДРПОУ 41586298
03179, м. Київ, проспект Перемоги, будинок 131-А, офіс 130
Телефон: +380445005599
Платник податку на прибуток на загальній системі